We krijgen vaak de vraag wat het verschil is tussen PE en PVC

 
Zonder kennis over partytenten is het lastig om de juiste partytent te vinden bij de juiste aanbieder. Je wilt de beste prijs/kwaliteit verhouding. Daarom is het handig om te weten wat de verschillen zijn tussen de partytenten. De kwaliteit van de partytent is afhankelijk van een aantal factoren: soort zeilen, materiaal van de zeilen, stevigheid van de staanders etc.

Hieronder behandelen we de verschillende soorten materialen die worden gebruikt in de zeilen, namelijk: PE, PVC Classic, PVC Premium, PVC Professional. Voor veiligheid hebben we tenten beschikbaar met brandvertragende zeilen.
 

Partytenten met PE zeilen

Partytenten met PE zeilen worden veelgebruikt. PE is het meestgebruikte kunststof (plastic) en wordt gebruikt in veel producten zoals plastic flesjes, zakken, elektrische kabels en andere plastic verpakkingen. De PE zeilen van de partytenten zijn gemaakt van soort geweven plastic. De zeilen van onze PE partytenten wegen 200 gram per m². De PE zeilen bieden uitstekende bescherming tegen felle zonnestralen, dankzij de UV afstotende werking van de PE zeilen en zijn relatief sterk. Doorgaans geldt voor deze zeilen, hoe zwaarder hoe sterker. Partytenten met PE zeilen in een voordelige en geschikt voor partytenten die maar enkele dagen achtereen blijven staan.
 
Kenmerken zeilen PE partytenten:
✓ 100% waterdicht
✓ UV bestendig
✓ 200 gram per m²
✓ Stevig
✓ Voordelig
 

De zeilen van de PE partytent zijn lichter in gewicht en dus een voordelige keuze

 

Partytenten met PVC zeilen

Partytenten met PVC zeilen worden het meest gebruikt. Denk bij PVC zeilen aan de zeilen van een vrachtwagen (weegt gemiddeld rond de 700 gram per m²). Onze PVC partytent zeilen wegen van 500 tot 620 gram per m². Ook voor dit materiaal geldt hoe zwaarder, hoe sterker het zeil. De PVC zeilen zijn UV bestendig en 100% waterdicht. Dankzij de sterke 620 grams per m² PVC zeilen is de partytent bestand tegen extreme weersomstandigheden.
 
De stevige PVC zeilen zijn ongevoelig voor scheuren onder (hoge) spanning en door de buitengewone weerbestendigheid is de partytent met PVC zeilen geschikt om het hele jaar te laten staan. Alle naden van de PVC partytent zeilen zijn onder hoge temperatuur aan elkaar gelast en hierdoor zeer sterk en absoluut waterdicht.
 
Kenmerken zeilen PVC partytenten:
✓ 100% waterdicht
✓ UV bestendig
✓ Bestand tegen extreme weersomstandigheden
✓ 500 tot 620 gram per m²
✓ Lange levensduur
✓ Brandvertragend
✓ Zeer sterk
 

Brandvertragend

De zeilen van de PVC partytenten zijn brandvertragend en dragen bij aan de veiligheid van de gasten tijdens een (buurt)feest of tijdens een barbecue. Met de brandvertragende zeilen is het toegestaan om bij of in de tent te koken of te roken.
 

De stevige zeilen van onze PVC partytenten hebben een lange levensduur en zijn brandvertragend

 

Advies

✓ Wil je de partytent voor korte periodes gebruiken, dan is de PE Partytent een goede voordelige keuze.
✓ Wil je de partytent voor vaker gebruiken voor (buurt)feestjes of barbecues, dan is de PVC Classic partytent de juiste keuze.
✓ Wil je de partytent het gehele jaar laten staan in normale weersomstandigheden, dan is de PVC Premium partytent uitermate geschikt.
✓ Wil je de partytent het gehele jaar laten staan in ruwe weersomstandigheden? Dan is de PVC Professional partytent de beste keuze.
 
Zeilen voor de partytenten zijn ook los verkrijgbaar. Bekijk losse dakzeilen, zijwanden of eindwanden.
 
Vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice.